понеделник, 24 август 2009 г.

Wi-fi шпионин - мрежови анализатор










>>>ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС ТУК<<<

Анализирайте, Оптимизирайте и Отстранете проблемите !

Сега в пакет с обновен специализиран софтуер Chananalyzer 2.0 !!!

Все известнен факт, е че 2.4 GHz ISM честотна лента става все по-популярна сред потребителите (също и все по-натоварена) и често срещано явление е така наречената "интерференция" между няколко различни безжични устройства. Това радио явление сериозно влияе върху производителността на безжичната мрежа.

Устройството Wi-Spy е най-малкият в света 2.4 GHz спектров анализатор и е било специално проектирано за мрежови анализ и отстраняване на проблеми в безжичните мрежи. Той визиуализира нивото на сиглала на всички заобикалящи го безжични мрежи, в това число и Bluetooth, 2.4 GHz безжични телефони, Микровълни, Zigbee-безжични устройства в автоматиката, както и всички останали 2.4 GHz предаватели. Поглеждайки графиките веднъж-веднага ще разберете точно какво представляват *каналите и кои от тях трябва по възможност да избягвате. По този начин знаете до голяма степен какво точно правите, когато избирате определен канал за своята точка за достъп, а не избирате просто на лотариен принцип любимо за вас число между 1 и 11.

Оригиналният Wi-Spy Софтуер бе добър, но новият Chananalyzer 2.0 ви предоставя по-добър интерфейс и по-ясни мрежови диаграми. Chananalyzer 2.0 заедно със Wi-Spy устройството съставя един пакет от мрежови инструменти, които всеки заинтересован трябва да притежава.

Характеристики:

- Помага ви да идентифицирате безжичните мрежи
- Честотен обхват 2.400 - 2.485 GHz
- Записва и съхранява информацията получена в реално време
- Честотно-Амплитуден маркер
- Спектрален, Топографичен и Планарен изглед
- Ръководство за потребителят
- *НОВО Wi-Spy Софтуера вече е достъпен онлайн тук
- Софтуер за Линукс може да изтеглите от тук

Източник:
Techgeek.com

Bluetooth Часовник със изобразяне на името на търсещият ви















>>> ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС ТУК <<<

Перфектната комбинация за клетъчният ви телефон.

Вижте кой ви търси или поставете телефона си в режим безшумен!

Мързелът е добродетел и нещо, към което ние всячески се стремим. Стандартните и нужни задачи, които изискват доста работа трябва да бъдат премахнати обезателно. Вместо да мързелуваме, трябва да се огледаме за програма или устройство, което извършва повтаряемото действие вместо вас.

Разбира се може да поглеждате отново към своя клетъчен телефон, когато някой ви търси, да зададете режим безшумен и да позволите на търсещият ви да си поговори с гласовата поща. Но вместо да се замисляме можеби, голяма част от вас искат да са по-мързеливи, колкото се може повече. Спокойно нашият Bluetooth часовник е точно за тази цел. При постъпващо повикване към мобилният ви телефон, той изобразява името на търсещият ви.
Чрез този стилен часовник вие сте постоянно свързани с хората около вас, предоставяйки ви едновременно качествен аналогов /цифров часовник с Bluetooth безжична технология.
Той ви уведомява, когато ви звъни телефона с дискретна вибрация, показвайки ви същевременно името на търсещият ви върху ярък LCD екран. Също така, когато получите СМС той пак ще завибрира и ще се визуализира текстова икона върпу екрана. Можете да затворите слушалката на търсещия ви или просто да минете в режим безшумен чрез еднократното натискане на бутон върху корпуса на часовника.

Характеристика:

- Визуализация на името/номера на търсещият ви
- Текстова икона се появява при получен СМС (тази опция работи при някои модели телефони, най-вече Сони Ериксон. Тази функция НЕ изобразява съдържанието на съобщението)
- Преминавате в режим безшумен с еднократно натискане на бутон
- Bluetooth 2.0
- Екран 96x16 pixel OLED
- Кожена връзка
- Корпус от чиста стомана
- Bluetooth код за свързване "0000" (четири нули)

Източник: Techgeek.com

USB Плазмена топка



















>>> ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС ТУК <<<

Класическият приятен куб на Никола Тесла.

Убедени сме, че и преди сте виждали подобни "плазмени" топки. Те навлязоха в заобикалящият ни свят още със музикалните банди на 80-те с лошите прически.
В последно време те се появиха и за широко разпространеният и добре известен ни USB стандарт. Затова и екипа на Thinkgeek.com постави този предмет в списъка с тези, които трябва да имате задължително. Макар че в последно време сме свидетели на един огромен бум на всякакви USB устройства ...

Но как точно функционира USB Плазмената Топка?

Първо комбинация от смехотворни газове (като Аргон) се вкарват в пластмасовата сфера при относително ниско налягане. След което се вкарва променливо напрежение със значително повишени стойности посредством електрода в центъра. Тази енергия принуждава електроните в газа да се откъснат, оставяйки по пътя си положително заредени йони и великолепна газообразна елетро-проводима среда (известна като Плазма).
Сега това високо напрежение преминаващо през електрода ще образува "дъга" до другия нисковолтов ръб на пластмасовата сфера (започвайки от върха, където температурата е най-висока). Дъгите излъчват светлина, тъй като са по-горещи от заобикалящата ги плазма. Можете да докоснете пластмасата, при което ще забележите, че дъгите се концентрират силно около пръста ви, тъй като вие ще създавате дори по-ниско напрежение от нисковолтовия електрод. Всичко това е възможно благодарение на гения Никола Тесла и кръг от учени.

Захранвайки се от вграден USB кабел, тази настолна плазмена топка е висока около 15 сантиметра и разполага с ключ за вкл. и изкл. . Докато излъчва изключително малък ток, тя излъчва едновременно с него и високо напрежение, като по този начин създава няколко индукционни линии. Уважавайте своята плазмена топка и тя ще ви уважава!

Източник: Thinkgeek.com

Часовник от чиста стомана с памет 8GB

















>>> ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС ТУК <<<

Огромно пространство за съхранение заедно в комплект с последният мултимедиен часовник !

Благодарение на непрестанните усилия на уебстраницата за технологични нововъведения Thinkgeek.com - сега представям на вашето внимание "Часовникът от чиста стомана с вградена флаш памет 8GB" със цветен 1.8" екран. Направен е от бляскава и чиста стомана, за да се впише като аксесоар подчертаваш стила и изискаността ви.

Високо пикселният екран с бързи кадри ще ви достави огромно удоволствие при наблюдение на видео материал. Освен това стилният часовник притежава вградена опция за звукозапис, навигационно меню на няколко езика, вграден високоговорител с високо качество, както и жак за слушалки, възможност за изобразяване на картини във формат JPEG и др.

Какво още може да искате от толкова елегантен часовник? Не за виждайте на приятелите си, а ги "издухайте" с тази бляскава играчка.

Характеристики:

- Монитор 1.8 Inch TFT LCD
- Вграден висикоговорител
- Видео формат: MTV
- Конвертирани формати: AVI, MP4, WMV, ASF, MPG, MPEG, DAT, RM, MOV
- Видео резолюция: 60x128
- Кадри в секунда: 20
- Музикални формати: MP3, WMA, WAV
- Бит Рейт: 32~320Kbps
- Вграден часовник с цифрово изобразяване на часа
- Екран Време/Дата
- Вграден микрофон
- Формат запис: WAV
- Езици: Английски, Китайски, Португалски, Френски, Корейски, Испански, Японски, Немски, Италиански, Полски
- USB 2.0
- Съвместимост: Windows 98/SE/ME/2000/XP/Vista
- Захранване: Вградена Li-Ion батерия
- Размери: лицева част 45x55x13mm (дължина x ширина x дебелина)

Източник: Thinkgeek.com

неделя, 23 август 2009 г.

Етернет Кросовър Адаптер













>>> ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС ТУК <<<

Никога незнаете кога ще ви се наложи да използвате крос кабел.


Редът на проводниците от едната страна беше нещо от сорта "1, 2, 3, 6" , а от другата отговаряше "3, 6, 1, 2". Разбира се не е най-точната подредба, но принципно ще ви помогне да запомните "шаблонът", по който се правят Етернет Кросовър Кабелите.

Или просто можете да носите на ключодържателят си Етернет Кросовър Адаптера и да забравите за тези глупави числа. Заедно със нашият Етернет Жак за Обратна връзка ,
този малък адаптер може да внесе малко ред в мрежата от кабели.

Притежава следните характеристики:
- Свързва се директно към стандартен мрежови кабел (прав)
- Чрез него носите по-малко кабели
- При вас идва с малка верижка за закачане на ключодържател
- Винаги ви е под ръка, когато поддържате или тествате мрежа
- Изключително малък и лесен за употреба
- Съвместим с Gigabit и 10/100 етернет

Източник: Thinkgeek.com

Многоцветна Крушка с дистанционно


















>>> ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС ТУК <<<

Светодиодите наистина са много хубави и се използват навсякъде - във светлините на светофара, в стандартните цокли за крушки, както и във високо-енергийно ефективни осветителни тела. Многоцветна Крушка с дистанционно управление е изключително ярка крушка, която има безброй опции за настройка на яркостта, както и за плавното преливане на цветовете. Включеното в комплекта ИЧ дистанционно управление може да избере една индивидуална цветова схема и ниво на яркостта или пък един от четирите режима на преливане на цветовете. Страхотна е за създаване на настроение, декорация, партита или за среди изискващи специално осветление.
Разполага с няколко отделни настройки над нивото на яркостта, както и четири режима за преливане на цветовете (дълга пауза за всеки цвят, къса пауза, бавно избледняване между цветовете, забързан режим). Светлината се създава от 5 Ватов светодиод.

- ИЧ дистанционно може да вкл./изк. крушката, както и да настройва цветовете и яркостта
- 4 ефекта с цветовете
- Достъп до 16 типични цвята (включително бял, зелен, син, светло син, червен, оранжев, жълт, тюркоазен и розов)
- Пасва във всеки стандартен цокъл (E27)
- Входно напрежение: 110-240V AC, 50-60Hz
- Размер на крушката: дължина 10 см, диаметър 5 см
- Забележка: Преди употреба трябва да премахнете пластмасовия етикет от дистанционното
-За повече подробности: Погледнете "Ръководството за потребителя"

Източник: Thinkgeek.com
------- ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЛОГА СЕГА -------