понеделник, 1 септември 2008 г.

Вело Телефонен Център






Llamadassa е сглобил заедно Телефонен Център Захранван от Велосипед . Идеята е страхотна, тъй като не се изисква захранване с променливо напрежение, самото транспортиране на телефонния център зарежда батерията, като също така батерията може да се зарежда и в статично състояние - като се повдигне велосипеда от земята.

"Единственото същественото нещо, което не можете да закупите от всеки магазин е батерията за клетъчният телефон. Затова използвайки части от сметището ние създадохме постоянно презареждаща се батерия чрез енергията на вело-педалите. Електричеството се създава докато човека пътува по неговия маршрут, ако батерият спадне на текущото му статично местоположение, той може да повдигне велосипеда си и да го "кара" на място. Създаването на електричество от вело-педалите ни позволява да пътуваме до градската градина , до съседният град или голям фестивалувеличавайки достъпа до не-скъпите телефонни услуги навсякъде.

Тъй като този велосипед е направен за развиващият се свят ние трябваше да използваме части, които лесно ще се намерят. За да създадем електричество, ние използвахме старо динамо от кола, който изпраща създаденото електричество към акумулатор от кола. Електричеството съхранено в акумулатора се подава към старо компютърно UPS устройство, което преобразува напрежението на 110V.

Няма коментари:

------- ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЛОГА СЕГА -------