четвъртък, 4 септември 2008 г.

Автопилотен RC самолет








От отборът Missouri S&T AESS UAV в Мисури, са работили здраво проектирайки техният автономен RC самолет и по вида на техния последен полет нещата определено вървят на добре!

"Използвайки HIL симулация, ни позволим да придобием една по-добра представа какво би трябвало да направим ние, веднъж излезли във въздушното поле. В край на крайщатаподготовката с HIL симулацията, ми спести доста време и ми позволи да отделя повече време по донастройката на системата за автопилот. Преди не сме използвали PID прозорец в Виртуалното Табло за управление, но след като го използвахме в HIL симулацията, то ни доказа, че е безценно средство за сигурно контролиране на параметрите (като например хоризонтална стабилизация, управление на посоката, отклоненията, височината и др.). Преди сме имали издания, при които наблюдаваме промяната в поведението от земята след променяне на определен вход PID. При първият полет скоро след излитането самолета стана нестабилен и забочна да става неуправляем изключително бързо, но за щастие пилота Кайл успя да го приземи невредим на земята.
Чрез тази случка ние разбрахме, че нашето CG беше твърде далече от кърмата, и след като нагласихме CG ние можехме да продължим нашите тестове. Използвайки PID прозорец, като сме извършили същия процес за донастройка на автопилота в HIL режим, първите няколко полета изминаха неусетно бързо и ние имахме възможността бързо да настроим ниво 1 контролиращо лупингите през двата 15-минутни полета."

Посредством: DIY Drones

Няма коментари:

------- ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЛОГА СЕГА -------