сряда, 9 септември 2009 г.

KDDI представя роботът с клетъчен телефон iida Polaris














>>>ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС ТУК<<< 


Когато за пръв път видях KDDI си помислих, че основната идея е била да пъхнат клетъчният ви телефон в топка наподобяваща хамстер, за да щъка свободно из стаята. Но разбира се, това би било доста глупаво, нали? Тъй като определено клетъчният ви телефон не е живо същество, желаещо да опознае заобикалящата го среда. 

Разбира се, живеем в ерата на технологиите, в която често дизайнерите прибягват до максимално опростяване на предметите - тъй като могат да го сторят. И всъщност съм склонен да повярвам, че търкалящият се робот iida Polaris е пример за това. Зажалост мечтите ми за кълбовиден механизъм с клетъчен телефон под формата на хамстер изчезнаха, когато разбрах, че кълбовидния механизъм служи само за равновесие (люлка), а не за транспорт.

Когато даден потребител постави телефонът си в люлката започва процес на извличане на всевъзможна информация като например предложения за здравословна храна, бизнес информационни бюлетини и актуална информация за метеорологичното време. Потребителят може да отвори въображаемият капак върху Polaris, за да използва телефона си като дистанционно за достъп до телевизионните канали.

Източник:  Coolest-gadgets.com

Няма коментари:

------- ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЛОГА СЕГА -------