вторник, 22 септември 2009 г.

"Персоналният Суперкомпютър" на SGI Съдържа 80 Ядра и 1TB RAM










>>>ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС ТУК<<<



Компютърът на SGI носещ наименованието Octane II е "персонален суперкомпютър", който да кажем не е проектиран за вас, за да играете игри и да си проверявате пощата... Той е просто суперкомпютър, който би могъл да спести доста време на учените.

Octane III е офис ориентиран с поставка, 1х2 foot форм фактор,безшумни операции, лесни за употреба възможности, ниски изисквания за поддръжка и стандартна поддръка за офис силовите системи. Докато типичната работна станция разполага само с осем ядра и управлява капацитета на паметта, превъзходният дизайн на Octane III му позволява да съдържа до 80 високо-производителни ядра и приблизително 1ТВ RAM памет за не-паралелно изпълнение...

Octane III е лесен за конфигурация с избор за единично- или двойно- разколение за цокли, предлага ви широк избор от бързодействие, съхранение на информация, графики, GP-GPU, както и вградени мрежови опции. Високопродуктивността и енерго-ефективността са качества присъщи на всеки SGI Eco-Logical компютърен дизайн. Octane III поддържа най-новите процесори на Intel, за да достигне до по-високи нива на производителност и гъвкавост.

За около $8,000 можете да си го закупите. Разбира се спрямо цените на нормалните настолни конфигурации, цената му определено ще ви се стори висока. Но за компютри от такъв клас цената е доста изгодна.

For about $8,000, it's not cheap by normal computer standards, but by supercomputer standards it's a bargain. [SGI via The Inquirer via Boing Boing]


Източник: Gizmodo.com

Няма коментари:

------- ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЛОГА СЕГА -------