четвъртък, 9 юни 2011 г.

Google признат за най-уважавана компания






Bookmark and Share

ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС ТУК

Веднага след интернет гиганта се нарежда Apple

Ново проучване определи Google за най-уважаваната компания в света. Изследването на Reputation Institute обхваща 47 хиляди потребители от 15 страни.

Анкетираните са питани за отношението им към различни компании и на базата на отговорите е съставен рейтинг на най-уважаваните и надеждни фирми.

Начело в списъка е Google със 79,99 точки, следван от Apple, чийто показател е по-нисък с 0,22. Анкетираните са оценили способността на компаниите да установят емоционални отношения с клиентите.

Лидери в рейтинга са основно компании от ИТ и автомобилната индустрия. Изключение прави Disney, която заема трето място със 79,55 точки.

След нея се нареждат BMW (79,42), LEGO (79,26), Sony (79,05) и Daimler (79,03). В първата десетка влизат още Canon, Intel и Volkswagen, а на 11-то място е Microsoft.

Предпочитанията на анкетираните се разминават значително, според региона, в който живеят. Така например, най-уважавана в Европа е LEGO, в Азия - Disney, в Северна Америке - Kellogg's (производител на храни за бързо приготвяне), а в Латинска Америка на почит е Google.

Източник: technews.bg

Няма коментари:

------- ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЛОГА СЕГА -------