четвъртък, 9 юни 2011 г.

Microsoft показа новия интерфейс на Windows 8







Bookmark and Share
>>>ГЛАСУВАЙТЕ ЗА НАС ТУК<<<

Системата ще работи на устройства с различни процесори

Microsoft разкри подробности за следващата си операционна система Windows 8 по време на конференцията D9. Windows 8 е работно име на новата ОС, уточни ръководителя на подразделението за Windows - Стивън Синофски. Системата се очаква в завършен вариант през следващата година, най-вероятно през есента, съобщи CNET News.

Microsoft е преосмислила напълно принципите на работа с компютъра. Новите концепции са заложени в Windows 8 - една напълно преработена операционна система, подчертава Синофски.

Интерфейсът на Windows 8 наподобява този на Windows Phone 7. Както и при мобилната ОС, приложенията в Windows 8 са групирани тематично в табове, разположени на десктопа.

Windows 8 ще може да работи на настолни компютри, лаптопи и таблети, на процесори х86 и ARM. Интерфейсът на системата е пригоден за сензорно управление, но поддържа също обикновена клавиатура и мишка.

На новата ОС ще могат да се пускат както стандартни Windows приложения, така и програми написани на HTML5 и JavaScript. Всички приложения, ориентирани към сензорно управление, ще поддържат мишка и клавиатура.

Windows 8 ще бъде скромна в изискванията си към хардуерните ресурси на компютъра, дори повече отколкото Windows 7. По време на демонстрацията са били наблюдавани плавна анимация на интерфейса и други графични достойнства на системата.

Microsoft показа също няколко устройства с инсталирана тестова версия на операционната система. Става въпрос за продукти от компании като Foxconn, Wistron, Quanta, Dell, Asus и други производители.

Към момента на пускане на Windows 8 ще излезе и версия 10 на браузъра Internet Explorer 10. Освен това ще стартира оптимизиран интернет магазин за приложения Microsoft Store.

Източник: www.technews.bg

Няма коментари:

------- ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БЛОГА СЕГА -------